Lost 6. sezon sitesine hoşgeldiniz!

4 Ağustos 2009 Salı

Losta kim geri dönsün?


Sitemiz kullanıcıları arasında yapılan anket tamamlandı ve hayranlara göre 6. sezonda geri dönmesi istenen kişiler şöyle:
1.%55 Charlie (açık ara farkla birinci gelen charlie'nin son açıklamalara artık diziye döneceği kesin gibi.)
2.%10 Mr. Eko (hayranlar tarafından en fazla sevilen ikinci ölü karakter olan Eko'nun 6. sezonda en az bir defa gözükeceği kesinleşti.)
3.%7 Ana lucia
3.%7 Daniel
(3. iki kişi paylaşıyor.Danielin final sezonunda en az bir kere görüleceği kesinleşmişken Ana Lucia ile ilgili bir bilgi açıklanmadı)
Oy veren herkese teşekkürler yeni anketimize bekliyoruz:)

Savaşın iki tarafı teorisi


Dini hikayelerde geçen efsaneyi akarmak istiyorum öncelikle.Isaac'in (jacob ve Esau'nun babası) doğurganlıkla ilgili bir sorunu.Karısı Rebekah kısırdı.
Isaac Bu yüzden tapınağa gidip tanrıya dua etti.Ve sonunda tanrı ona ikiz çocuk verdi.Fakat ikizler annelerinin rahminde dövüşmeye başladı.Endişelenen kadın tanrıya yardım etmeis için alvardı ve bunun nedenini sorudu Tanrı'da ona ilginç bir cevap verdi.

“Rahminde iki ulus var,
ve iki halk içinde ayrılmış olacaktır;
Biri diğerinden daha güçlü olacak
ve büyük olan küçüğüne kulluk edecek”

Şimdi Lost'a dönelim ve Jhon Locke'ın Walt'a söylediklerini hatırlayalım.

“İki oyuncu. İki taraf. Biri aydınlık… Biri karanlık.”



Eğer adayı dev bir tavla tahtası olarak düşünürsek Locke'un birinci sezonda söyledği gibi,sadece tablonun yarısı göredük.Jacbo ve Locke kılığındaki Black rock geldiğinde beri savaş halindeler. Tahtanın üzerindeki pullarda adaları ve kahramanlarımızı simgeliyor.Fianlde rakibinin jacob'a karşı zafer kazandığını gördük fakat belkide jacbo bu ölümü ayarlayarak sadece oyun tahtasını farklı bir dünyayı katarak büyüttü.yani bu raundu asıl kazanan jacobdu.
Peki hangisi iyi adam? jacob mu Locke kılığındaki mi?
Jacob'a tarafında sırf Sayid'i adaya getirmek için Nadia'yı öldürdü.Buna bakıcak olursak jacob iyi taraf olamaz.
Peki o zaman iyi kahramanımız locke kılığındaki mi? hayır hiç sanmıyorum o da sadece kendi iyiliğini düşünüyor.Mr. Eko'yu yanıltmak için yami kılığına giren ve sonrada black smoke'a ekoyu öldürten oydu.
Peki bu olay nasıl sonuçlanacak dersek o zaman işte her zamanki lost bilinmezliğine giriyoruz ve kesinliklerden düşük yüzdeli tahminlere geçiyoruz.
bir fikre göre bu savaşı iki tarafıda öldürecek ve adayı yok edecek biri bitirebilir.Ve böyle biri ya Jhon locke'dur (öldü demeyin şu bomba patladıktan sonra haytta olduğu zamana dönmeyeceğiniz garantisi yok yani Locke geri dönüp olaya el koyabilir.) Ya da Desmond gibi adanın zaman farklılıklarından etkilenmeyen biri belkide bunu yapabilir kendini fada ederek. Bir diğer sinemasal mantıkla düşününce de hayranları memun etmek için son darbeyi Jack ve ya sawyer gibi bir esas karakterin yapabileceğide ihtimaller arasında.

derleyen: slayer

2 Ağustos 2009 Pazar

Hurley'li ABC tanıtım reklamı




ABC'nin tanıtım promolarında esprili bir tanesi.Ugly Beety ve Lost hurley birleşimi,
"Dude" :)

;;

.